XIV Erivajadusega inimeste laulu- ja tantsupidu „Helisev kodu“

5. augustil 2023 osalesime Viljandis Erivajadustega inimeste laulu- ja tantsupeol. Olime seal esimest korda ja juba mitu kuud enne harjutanud hoolega laule.

Viljandisse sõitsime päris varahommikul, juba kell 7 alustasime sõitu Juksi parklast. Pidulistest oli meid 14 noort, 3 lähedast ja juhendajaid oli 4.

Juhendajad sõitsid eraldi keskuse bussiga, kelle ülesandeks oli peo laadal Juksi toodete müük. Laulupeoga käib kaasas ka erivajadustega inimeste valmistatud esemete laat.

Bussi sõit möödus kiirelt. Selga said uhiuued meresinised keskuse särgid ja kaela kollased rätikud. Need olid laulupeol osalejate tunnused.

Viljandisse jõudes nägime palju inimesi, kellel kõigil olid kaelas kollased rätid. Peale tugevat hommikusööki kogunesime laululavale. Kõigepealt toimusid lauluproovid dirigendi käe all. Laulsime meie riigi hümni ja 9 laulu. Olime väga rõõmsad kui saabus Karl Madis ja saime koos temaga laulda Pärlipüüdja laulu.

Peale lõunasööki valmistusime rongkäiguks. Siis tuli ka natukene oodata, aga see oli tore, sest päike naeratas taevas ja meeleolu oli rõõmus. Rongkäigu ajal kandsid noored Juks keskuse lippu.

Päris uhke oli hüüda: „ Hei, hei, hipp, hopp, Juksikad on tipp topp!“ ja tervitusi hüüti ka meile.

Laululaval oli tore laulda. Hääl kandis kaugele ja meeleolu hea. Tantsijatel oli lausa 5 tantsu selgeks õpitud ja neid siis tantsimas ka nägime. Viimaste laulude ajal läksime ansambli juurde tantsima, sest muusika oli nii hea, et raske oli paigal püsida. Pidu oli tore ja meeleolu väga rõõmus. Korraga laulda ja tantsida oli meile väga meelepärane. Kõlama jäi mõte: kindlasti tahaks järgmisel aastal uuesti laulupeole minna!

Suur tänu Kadile ja Annelyle, kes meil laule aitasid harjutada!

Suur tänu kõigile, kes aitasid meid peole!

Juksi laulupeolised

Rongkäigul
Laulmas
Laulupidu
Juksi laat