Savilind 2017

Juksi näitetrupp osales 11. mail Tartu Sadamateatris erivajadustega laste- ja noorte teatrifestivalil “Savilind”. Savilinnu korraldaja, Tartu Kroonuaia Kool, eesotsas väsimatu ja särava Katrin Lutsuga on 15 aastat järjepidevalt festivalivankrit vedanud. Suured tänud sulle Katrin!

Seekordne juubelifestival tõi kokku 20 näitetruppi, kelle seas olid ka meie naabrite lätlaste ja soomlaste esindajad. Juksi näitetrupi uus lavastus „Kloun ütleb EI” Sadamateatri black boksi laval mõjus väga atraktiivselt. Näitlejate mäng oli emotsionaalne ja köitev, publik jälgis etendust huviga. Etenduse lõpus tänati näitlejaid tulise aplausiga. Festivalipäev oli huvitav ja aeg kulus märkamatult. Pärast diskot, kus meie noored end tõeliste tantsulõvidena tundsid, koguneti teatrisaali, et kuulata žürii ostust. Kiidusõnu jagus kõikidele truppidele, esile tõsteti mitmeid etendusi ja osatäitmisi, nende hulgas ka Juksikaid: Kiituskiri tervikliku etenduse eest ja meene, 3 eripreemiat, kiituskirja ja raamatu, said osatäitmiste eest Marko Õunapuu, Aleksandr Sadovnikov ja Marko Lehiste. Päev oli meile meeldejääv.

Meie järgmine esinemine toimub juba 1. juunil XXXVI Tallinna Vanalinna Päevadel Kodulinna Majas kl 12, tulge meid vaatama! Etendus on tasuta.

Zoja Mellov