Seekord viskame käkki

Tallinna Tugikeskus Juks näitetrupil on lavaküpseks saanud uus : näidend „Viska käkki“. Näidendi kirjutamist inspireeris teada-tuntud muinasjutt Kakuke, mis seekord sündis uues kuues ja pisut isemoodi humoorikas tõlgenduses. 

Näidendis osalevad seitse noort ja kaks juhendajat. Etenduse prooviperiood esitas tegijatele tõsise väljakutse ja nõudis järjepidevat tööd ning pühendumist. Kostüümide eest hoolitses : Pirge Uudeküll, kes aitas meie näitlejaid ka etenduse ajal kiirel ümberriietumisel.  :Siinkohal tänusõnad ka lustaka kavalehe autorile Eelike Virvele. 

„Viska käkki“ esietendused toimusid oma maja seinte vahel 14. ja 15. mail ja juba järgmisel päeval kulges tee suurele teatrifestivalile. Traditsioonilisel XV üleriigiline erivajadustega laste ja noorte teatrifestivalil “Savilind” Tartu Sadamateatris osales seekord 12 näitetruppi üle vabariigi, juksikate etendust tunnustati kiituskirjadega, mitmete näitleja- ja lavastajapreemiatega. 24. mail toimus Vabariiklik puuetega inimeste XXIV kultuurifestival Rakveres. Teatri laval mängimine oli tõeliseks innustuseks noortele näitlejatele, esitus oli väga heal tasemel, tugev aplaus ja kiidusõnad mitmetelt teatritegijatelt.

 

Oma uut näidendit soovime mängida juba sellel sügisel.  

Head teatrihuvilised Kutsuge meid esinema! 

Etenduse lühitutvustus

Näidendi tegevus toimub tänapäeva reklaamibüroos, kus esitatakse reklaamitellimus uuele leivatootele ja eesotsas asutuse direktoriga, algabki uue reklaami loomine. 

Leivatootele pannakse nimeks kakuke ja siit edasi kulgeb reklaami teekond tuntud muinasjutu radadel, mis pisut veidral-koomilisel moel kipub kiiva vedama.

Etendus sobib vaatamiseks kooliealisele ja vanemale teatrihuvilisele. Esineme tasuta.

Etenduse: pikkus orienteeruvalt 15 minutit.  

Esinemisruumiks sobib nii lava kui ka saal.

Ootame pakkumisi!

Näidendi autor ja lavastaja/juhendaja

Zoja Mellov

juks@juks.ee

5567 0432

 :