Tallinna Tugikeskus Juks ja Kaarisilta ry ühisnäitus „Linnutee…Linnunrata”

Näituse pealkiri „Linnutee“ sümboliseerib meie jaoks silda lähedaste naabrite vahel. Samuti viitab ta soome-ugri rahvaste maa loomise mütoloogiale, mille kohaselt maa tekkis pärast linnumuna lõhkemist.

Eesti rahva uskusmustes on Linnutee olnud rändlindudele nende reisimisel lõunasse ja tagasi suuna näitajaks. Usuti, et lindude juht oli luige sarnane valge lind, ilusa neiu peaga. Teda toideti suurte lindude poolt põhjamaa magusate marjadega ning kullid ja kotkad kartsid teda.
Linnutee kohta on aegade jooksul kasutatud erinevaid nimesid nagu Kuretee, Taevapeenar, Tähesadam, Sirgutee jne. Paljud rahvad tunnevad seda ka Piimatee nime all. Hiinas ja Jaapanis kutsutakse Linnuteed hõbedaseks jõeks.

Enamus siinseid töid on valminud spetsiaalselt selle näituse jaoks. Tööd on lennuka fantaasiaga, kujutades nii linde kui neide, nii supernoovasid kui tähekettaid. Igal munast koorunud tööl on jutustada oma eripärane lugu. See kõik on meie ühine maailm.

Rõõm on tõdeda, et see on Kaarisilta keskusega koostöös meie teine ühisnäitus. Esimene pealkirjaga Kylässä/ Külas toimus selle aasta jaanuaris Art Kaarisilta galeriis, Helsingis.

Kaarisilta ry on alates 1987. aastast toimiv tegevuskeskus erivajadustega inimestele. Keskus asub looduslikult kaunis kohas Villähdes endises härrastemajas, umbes 10 km kaugusel Lahti linnast. Keskuse eesmärk on toetada erivajadustega inimeste kunsti- ja muusikalist tegevust, olles aastate jooksul korraldanud palju kultuurisündmusi muuhulgas ka rahvusvahelisel tasandil.

Näitus on avatud
24. maist- 4. juunini 2016

Kullo Lastegalerii
Kuninga 6
avatud T-L 10.00-18.00